N95-maskers zijn een type mondmasker waar je waarschijnlijk van hebt gehoord. Ze bieden de meeste bescherming tegen corona en andere kleine deeltjes in de lucht. Sterker nog, ze filteren 95% van de gevaarlijke stoffen eruit. N95-ademhalingstoestellen moeten echter worden gereserveerd voor medische professionals. Deze mensen staan ​​in de frontlinie en zorgen voor COVID-19-patiënten en hebben toegang nodig tot zoveel mogelijk van deze maskers als ze kunnen krijgen.

Andere soorten wegwerpmaskers zijn populaire keuzes. Ze bieden echter niet allemaal een passende bescherming tegen COVID-19. Zorg ervoor dat u zoekt naar de typen die hier worden beschreven:

ASTM-chirurgische maskers zijn van het soort dat artsen, verpleegkundigen en chirurgen dragen. Ze hebben beoordelingen van niveau één, twee of drie. Hoe hoger het niveau, hoe meer bescherming het masker biedt tegen druppeltjes in de lucht die COVID-19 met zich meebrengen. Koop alleen ASTM-maskers die zijn gecodeerd als FXX medische hulpmiddelen. Dit betekent dat ze zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) en geen namaak zijn. KN95- en FFP-2-maskers bieden vergelijkbare bescherming als N95-maskers. Koop alleen mondmaskers die op de lijst van goedgekeurde fabrikanten van de FDA staan. Dit helpt u ervoor te zorgen dat u de bescherming krijgt die u nodig hebt.

Velen van ons kiezen ervoor om stoffen mondmaskers te dragen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Je kunt er gemakkelijk een paar maken of kant-en-klaar kopen.

www.medisch-mondkapje.nl

https://dgmondmaskers.nl/